дэзінфекцыя аўтатранспарту, перавозяць харчовае сыравіну і харчовыя прадукты, праводзіцца ў адпаведнасці з патрабаваннямі нарматыўных прававых актаў, рэгламентуюць дэзінфекцыйных дзейнасць у Рэспубліцы Беларусь.
дэзінфекцыя аўтатранспарту, прызначанага для перавозкі харчовых прадуктаў праводзіцца на пунктах ПСО, размешчаных па адрасе: г.Гомель, завулак Ипподромный, 2
Правядзенне дэзінфекцыі аўтатранспарту ажыццяўляецца персаналам, якія маюць спецыяльную прафесійную падрыхтоўку.
Дэзінфекцыя праводзіцца па меры неабходнасці, але не радзей 1 разы на месяц. Дэзінфекцыя праводзіцца толькі старанна вымытага транспарту.
Аб'ём і характар дэзінфекцыйных мерапрыемстваў па апрацоўцы аўтатранспарту залежаць ад яго прызначэння (аўтацыстэрны для квасу, напояў, пивовозы, машыны для перавозкі прадуктаў харчавання) і ад розных тэмпературных умоў.
Пры выбары дэзінфекцыйнай сродкі перавагу аддаецца
Мыйныя-дэзінфікуе прэпаратаў, малоопасным пры інгаляцыйным
уздзеянні і не патрабавальным прымянення асаблівых мер засцярогі. Бяспека выкарыстоўваных сродкаў дэзінфекцыі пацвярджаецца сведчаннем аб дзяржаўнай рэгістрацыі.
Дэзінфекцыя праводзіцца аэразольным метадам з выкарыстаннем распыляльнай апаратуры.
Адказны работнік за правядзенне дэзінфекцыі праводзіць якасна і ў поўным аб'ёме працы па дэзінфекцыі аўтатранспарту. Уносіць адпаведныя адзнакі аб марцы аўтатранспарту і даце правядзення дэзінфекцыі ў «Часопіс ўліку правядзення мыйкі і дэзінфекцыі транспарту». А таксама ставіць пячатку з меткай Прозвішча, імя (свайго) у санітарным пашпарце (пры яго наяўнасці) ці іншым дакуменце, прадастаўленым заказчыкам.
каментаванне закрыты.